Κράνος.... ο προστάτης του αγκώνα

17/06/2014

  Ευτυχώς που έμαθα the easy way

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός. Μου έλεγε ο πατέρας μου, να φοράω το κράνος. Του έλεγα ψέματα. Εγώ; Δεν το χρειάζομαι. Άλλωστε μου χαλάει το μαλλί. Το έβαζα στον αγκώνα όπως όλοι οι cool τύποι.


Μεγάλωσα, κατάλαβα γιατί το φτιάχνουν. Επίσης κατάλαβα και γιατί τα πληρώνουν.


Για το κεφάλι.


Εγώ γιατί το φορούσα στον αγκώνα τόσο καιρό;


Οι αγωνιζόμενοι γιατί το φοράνε και είναι γαμάτοι τύποι; Γιατί πέφτουν με δύο τσουβάλια χιλιόμετρα και ξανασηκώνονται; Ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Σάκης που ήταν πολύ cool τύποι (και με σωστό μαλί), γιατί δεν ξανασηκώθηκαν; Το μαλί του Ρόσσι πως είναι έτσι;
Ευτυχώς δεν έπαθα. Τώρα βλέπω τους παπόβιους ή τους «μηχανόβιους» χωρίς κράνος και αναρωτιέμαι. Πως μπορούν να οδηγούν χωρίς κράνος; Τα μάτια τους; Αν πέσουν; Πως τρέχουν έτσι; Γιατί πήρε κράνος φτηνό; 15 χιλιάρικα για μηχανή, 500 € για μπουφάν, 700€ για εξάτμιση και 30 € για κράνος. Ε, για αυτό δεν το φοράει. Αν το φορέσει μπορεί να χτυπήσει με τέτοιο κράνος.


Έρχονται πολλοί και μου ζητάνε κράνος για τους μπάτσους.


Καινούριος νόμος; Το επέβαλλε και αυτό η Τρόικα; Αν μας σταματήσουν για μπλόκο, πρέπει να έχουμε και ένα κράνος για τον μπάτσο; Γιατί αυτός δεν έχει δικό του; Για αυτό παίρνουν φθηνό κράνος. Γιατί να χαρίσουν ένα σοβαρό κράνος; Και μετά γιατί με ρωτάνε αν είναι καλό;


Δεν είναι όλα τα κράνη ίδια. Δεν συγκρίνεται ένα κράνος των 700€ με ένα των 30€. Δεν ξέρω καν αν και τα δύο ανήκουν στην κατηγορία κράνη.


Το κράνος δεν είναι ένα κομμάτι πλαστικό και δύο κομμάτια φελιζόλ.

Το κράνος αποτελείται από υλικά υψηλής τεχνολογίας και άπειρων τεστ - δοκιμών. Ότι διαφορά έχει ένα αυτοκίνητο του 1980 χωρίς ABS, αερόσακους, χωρίς λάστιχα υψηλών επιδόσεων, χωρίς ζώνες παραμόρφωσης στο πλαίσιο με ένα αυτοκίνητο του 2000, την ίδια διαφορά έχει και ένα κράνος των 30€ με ένα των 700€. Σίγουρα αν αποφάσιζε κάποιος να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο δεν θα έπαιρνε ένα του 1980... Δεν έχω δει και πολλούς με 30 ετών αυτοκίνητο στο δρόμο.

Καλά χιλιόμετρα και καλές επιστροφές!

Χρήστος 

Tag Cloud
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα