Κεντρικό σταντ V Strom - TDM - KLE ή οποιασδήποτε άλλης μηχανής

29/03/2015

Πως να επιλέξω κεντρικό σταντ για την μοτοσυκλέτα μου;

 

Η επιλογή του κεντρικού σταντ της μοτοσυκλέτας δεν είναι απλή ή εύκολη υπόθεση.

Όπως τα περισσότερα αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας, το ότι τοποθετήθηκε πάνω στην μοτοσυκλέτα, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί σωστά ή για όσο χρονικό διάστημα θέλουμε εμείς. Και πάνω από όλα, δεν ξέρουμε πότε θα καταρρεύσει και με τι συνέπειες.

Φανταστείτε λοιπόν, το ταξίδι που οργανώνατε μήνες, να καταστραφεί, επειδή σε κάποια στάση, στερεώσατε την μοτοσυκλέτα σας στο καινούρια σας κεντρικό σταντ και αυτό έσπασε, ρίχνοντας την μοτοσυκλέτα κάτω και σπάζωντας το τιμόνι, κάποια μανέτα ή κάποιο άλλο ζωτικής σημασίας εξάρτημα της.

Είναι μερικές φορές, που δεν αγοράζουμε ένα αξεσουάρ για την μοτοσυκλέτα μας, αλλά επενδύουμε σε αυτό.

Υπάρχουν σε διάφορα καταστήματα σταντ αξίας από 60-70 € έως και 250€.

Πως διαλέγουμε λοιπόν;

Το κεντρικό σταντ για την μοτοσυκλέτα μας πρέπει να έχει κάποια βασικά πράγματα, που θέλουν προσοχή ή έμπειρο μάτι. Αν δεν γνωρίζετε, ρωτήστε μας να σας επισημάνουμε τις διαφορές τους και να σας βοηθήσουμε να τα ξεχωρίσετε και εσείς.

Πάμε να δούμε τι πρέπει να έχει.

Το κεντρικό σταντ πρέπει να έχει στιβαρή κατασκευή, να είναι "βαρύ" σε κατασκευή, ώστε να αντέχει την μοτοσυκλέτα μας, φορτωμένη με όλο τον εξοπλισμό που θα μεταφέρουμε σε κάποιο ταξίδι.

Οι κολλήσεις του σταντ πρέπει να είναι συνεχείς, μεγάλες και χωρίς κενά. Αυτό δείχνει προσοχή στην κατασκευή και όχι πρόχειρη συγκόλληση. Πολλές φορές, από σκληρή μεταχείριση, ένα σταντ, καταρρέει όταν ανοίγει κάποια κόλληση

Πρέπει τα δύο άκρα να είναι ενωμένα με "γέφυρες" ενίσχυσης. Αυτό αποτρέπει τα δύο άκρα να αλλάξουν απόσταση μεταξύ τους. Αν η απόσταση αλλάξει, μπορεί ο πίσω τροχός να μην σηκωθεί τελείως, να μείνει σε επαφή με το έδαφος και η μοτοσυκλέτα να πέσει.

Οι βάσεις που ενώνουν το σταντ με την μοτοσυκλέτα, πρέπει να έχουν καλό φινίρισμα ώστε να μειώνετε η τριβή. Η αυξημένη τριβή, φέρνει και μεγάλη φθορά. 

Αυτά όλα είναι σημεία της ποιότητας για την μακροβιότητα του σταντ. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα του σταντ είναι το μπράτσο του. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό άκρο που εξέχει στο πλάι.

Αυτό το μπράτσο, χρησιμεύει στο να το πατάμε, και να βοηθούμε τη διαδικασία να στηθεί η μοτοσυκλέτα. Ένα καλά μελετημένο μπράτσο, μας επιτρέπει να σηκώσουμε τη μοτοσυκλέτα με απίστευτα λίγη δύναμη. Ένα σταντ με κακοφτιαγμένο μπράτσο χρειάζεται πολύ περισσότερη δύναμη με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε πολύ την μέση του αναβάτη. Επίσης όταν η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά φορτωμένη, θα μας ταλαιπωρήσει ακόμα περισσότερο

Για όλους αυτούς τους λόγους, χρειάζεται να κάνουμε πολύ καλή επιλογή καθώς γλιτώνοντας μερικά ευρώ από την αρχική αγορά, μπορεί να προκαλέσουμε τραυματισμό στη μέση μας ή και ζημιά στην μοτοσυκλέτα μας.

Θέλοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας, μόνο ποιοτικά προϊόντα που σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουν σε οποιοδήποτε κίνδυνο εσάς ή την μοτοσυκλέτα σας, στην σελίδα μας θα βρείτε μόνο αξιόλογα κεντρικά σταντ. 

Tag Cloud
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα