Θερμαινόμενα Γκριπ Μοτο - Σκούτερ - ATV - Γουρούνας

23/11/2017
Θερμαινόμενα Γκριπ Μοτο - Σκούτερ - ATV - Γουρούνας

 Όσο χειμωνιάζει ο σωστός τεχνικός εξοπλισμός της μοτοσικλέτας, είναι πιο απαραίτητος. Φωρόντας δεκάδες ρούχα χοντρά, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να είμαστε περισσότερο δυσκίνητοι, να νιώθετε λιγότερο άνετα και φυσικά να είσαστε λιγότερο ασφαλείς οδηγόντας την αγαπημένη μοτοσικλέτα σας για διασκέδαση ή από και προς την εργασία σας.
Η τεχνολογία προχωρά με γρήγορα βήματα και μας προσφέρει εξοπλισμό που μας επιτρέπει να είαμαστε άνετοι, ευκίνητοι και ασφαλείς πάνω στη μοτοσικλέτα μας, χωρίς να μας δημιουργούν χωροταξικά προβλήματα στο που θα αποθηκεύσουμε τα δεκάδες ρούχα, όταν φτάσουμε στον προορισμό μας.
Τα γάντια είναι από τα πιο σημαντικά καθώς είναι γνωστό ότι όταν τα χέρια μας είναι κρύα, όλο το κορμί κρυώνει. Τα χέρια είναι πολύ σημαντικό να είναι σε άνετη κατάσταση, καθώς ελέγχουν και βασικές λειτουργίες της μοτοσικλέτας.

  • Τιμόνι για την ισοροπία
  • Γκάζι
  • Εμπρός φρένο (που είναι και το πιο σημαντικό φρένο)
  • Πίσω φρένο ή συμπλέκτη (ανάλογα αν μιλάμε για σκούτερ ή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού)

Τα ζεστά γάντια είναι συνήθως χοντρά και χάνουμε σε αίσθηση, ενώ τα λεπτά δεν προσφέρουν αρκετή προστασία από το κρύο.
Εδώ έρχεται να μας δώσει τη λύση η τεχνολογία.
Πλέον πολλές εταιρίες παράγουν θερμαινόμενα γκριπ μοτοσικλέτας. Έτσι, τοποθετόντας αυτά τα γκριπ και με μία απλή σύνδεση στο ηλεκτρικό κύκλωμα της μοτοσικλέτας, καταφέρνουμε να κρατάμε ζεστά τα χέρια μας, χωρίς να χρησιμοποιούμε χοντρά γάντια. Έτσι, έχουμε το σοβαρό πλεονέκτημα ότι νιώθουμε άνετα και ο χειρισμός της μοτοσικλέτας είναι εύκολος και σωστός, τα αντανακλαστικά μας λειτουργούν άψογα, δεν παθαίνουμε κρυοπαγήματα στα χέρια και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα καλοκαιρινά μας γάντια, μειώνοντας έτσι το κόστος αγοράς γαντιών.
Τα θερμαινόμενα γκριπ για να λειτουργήσουν σωστά, πρέπει στην αρχή να τα ανοίξουμε στο μέγιστο για μερικά λεπτά ώστε να ζεστάνουν και μετά αφού ζεστάνουν, μειώνουμε την ένταση στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Ένα λάθος που κάνουν αρκετοί αναβάτες, είναι ότι δεν ανοίγουν τα θερμαινόμενα στη μέγιστη θέση τα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να μην ζεσταίνονται αρκετά σωστά.
Επίσης, μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην τοποθέτηση, η παροχή ρεύματος, καθώς η λανθασμένη συνδεσμολογία, μπορεί να δημιουργήσει φθορά στη μοτοσικλέτα, η οποία δεν καλύπτεται από καμία εγγύηση.
Η ιδανική σύνδεση είναι να πάρουμε παροχή ρεύματος κατευθείαν από την μπαταρία και να δίνουμε εντολή λειτουργίας με ένα ρελέ που να ενεργοποιείτε όταν ανοίξουμε το διακόπτη.
Με αυτόν τον τρόπο, δεν επιβαρύνουμε το ηλεκτρικό κύκλωμα της μοτοσικλέτας με μεγαλύτερες καταναλώσεις από αυτές που ήταν ήδη σχεδιασμένο να διαχειρίζετε και δεν επιτρέπουμε στα γκριπ να λειτουργούν όταν απομακρυνθούμε από τη μοτοσικλέτα. Το να ξεχάσουμε τα γκριπ ανοιχτά, είναι σύνηθες φαινόμενο, το οποίο μπορεί εύκολα να καταστρέψει την μπαταρία της μοτοσικλέτας.
Για μία μεγάλη γκάμα από θερμαινόμενα γκριπ, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Θερμαινόμενα Γκριπ Μοτο 

Tag Cloud
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα