Καθαρισμός συντήρηση αλυσίδας μηχανής

17/10/2018
Καθαρισμός συντήρηση αλυσίδας μηχανής

Η σωστή συντήρηση της αλυσίδας θα μας προσφέρει πολλά, ασφαλέστερα και οικονομικότερα χιλιόμετρα.

Κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε σωστά είναι η συντήρηση της αλυσίδας. Συνήθως θυμόμαστε να καθαρίσουμε και να λαδώσουμε την αλυσίδα μας, όταν είναι πλέον αργά. Η αλυσίδα έχει κάνει κόμπους και είναι πλέον αργά.

Όταν η αλυσίδα αρχίσει και κάνει κόμπους είναι σχεδόν αδύνατο να επανέλθει σε σωστή κατάσταση.

Η αλυσίδα πρέπει πάντα να είναι καθαρή από βρωμιές/σκουριές/κατάλοιπα, λαδωμένη και σωστά ρυθμισμένη.

Είναι πολύ σημαντικά και τα τρία, καθώς όλα επιβαρύνουν την διάρκεια ζωής της και την απόδοση της.

Μία αλυσίδα, που δεν τηρεί κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά, θα έχει μικρότερη διάρκεια ζωής, ενδέχεται να κοπεί στο δρόμο (με ότι αυτό συνεπάγεται) και σαφώς ανεβάζει τις τριβές κύλισης της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κατανάλωση.

Για να συντηρήσουμε την αλυσίδα μας, πρέπει να έχουμε καθαριστικό εξοπλισμό, όπως οι βούρτσες καθαρισμού ή κιτ καθαρισμού, ένα σταντ για να περιστρέφεται ο τροχός όπως αυτά και ειδικά υγρά καθαρισμού όπως αυτά ή σε σπρέυ.

Σκοπός μας είναι να καθαρίζουμε την αλυσίδα όσο καλύτερα γίνεται, με το καθαριστικό σπρέυ ή με το καθαριστικό υγρό. Χρησιμοποιούμε αυτά και όχι προϊόντα όπως η βενζίνη, γιατί έχουν ειδική σύνθεση, να μη χαλάνε τα ORing η τα XRing.

Αφού καθαρίσουμε την αλυσίδα και στεγνώσει την λιπαίνουμε με ένα λιπαντικό σπρέυ.

Προτιμούμε η διαδικασία να γίνεται με ζεστή αλυσίδα, ώστε να έχει διασταλεί και το σπρέυ να εισχορήσει όσο πιο μέσα στους πείρους της αλυσίδας είναι εφικτό.

Τέλος, βρίσκουμε το πιο σφιχτό μέρος της αλυσίδας, και ρυθμίζουμε την ανοχή της αλυσίδας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή της μοτοσικλέτας μας.

  

Tag Cloud
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. • ΠληροφορίεςΤο κατάλαβα